Zboruri charter de repatriere spre Romania si Moldova

Pentru a veni in ajutorul celor blocati departe de casa am selectat cele mai actuale informatii despre zborurile charter operate in perioada de suspendare a zborurilor regulate in Romania si Moldova.
Zborurile charter sunt organizate ad-hoc in dependenta de cererea de transport.

{index}

Companiile aeriene opereaza aceste zboruri cu autorizatii speciale la solicitarea autoritatilor, agentiilor si in dependenta de volumul de solicitari receptionate.
Solicitarile pot fi trimise pe formularele speciale ale companiilor aeriene sau ale autoritatilor. Va rugam sa accesati link-urile de mai jos pentru detalii.

Biletele de avion pentru aceste curse nu sunt disponibile si in sistemele globale de distributii. Adica pot fi cumparate doar direct de la companiile aeriene utilizand formularele speciale.

  • Pot fi rezervate online bilete pentru zborurile tur spre aeroporturile de repatriere si unele zboruri charter operate de Blue Air, Air Moldova si alte companii straine.

Zboruri charter de repatriere spre Romania

Care este procedura de repatriere spre Romania

Procesul de repatriere spre Romania este coordonat de Ministerul Afacerilor Externe RO.

Daca ati ramas blocat departe de casa sau va aflati intr-o situatie dificila trebuie, in primul rand, sa contactati misiunea diplomatica sau oficiul consular din statul in care va aflati. Daca nu exista o asemenea misiune - urmeaza sa contactati cea mai apropiata misiune de tara D-voastra de aflare.

Lista cu toate misiunile diplomatice le puteti vedea aici: Misiuni ale Romaniei

Companiile aeriene romanesti receptioneaza in aceasta perioada solicitari de zboruri charter si repatriere si organizeaza zboruri in functie de cererea de transport. Formularele le puteti accesa pe link-urile de mai jos.

Zboruri charter de repatriere spre Moldova

Care este procedura de repatriere spre Moldova

Procesul repatrierii cetatenilor Republicii Moldova cu rute aeriene charter va fi coordonat de Ministerul Afacerilor Externe RM.

Incepand cu 28 martie 2020, cei interesati se vor putea inregistra online pe paginile internet si facebook ale misiunilor diplomatice si consulare (mfa.gov.md/sites/default/files/tabel.pdf). Prioritate se va acorda copiilor, studentilor, persoanelor aflate la tratament medical, si altor categorii vulnerabile.

Biletele pentru calatoria cu rutele charter exceptionale vor fi procurate doar direct de la companiile aeriene, dupa aprobarea rutei de catre Comisia pentru Situatii Exceptionale.

Informatii actualizate privind cursele charter autorizate pot fi gasite pe site-ul oficial al Autoritatii Aeronautice Civile a Republicii Moldova la adresa: caa.md/rom/news/ si pe pagina de facebook a AAC.

La sosirea in Chisinau, pasagerii acestor rute vor trece obligatoriu procedura de evaluare medicala si vor fi plasati pentru 14 zile in autoizolare.

Zborurile sunt operate be baza concursului organizat de Autoritatea Aeronautica Civila.