Incepand cu Noiembrie 2020 zborurile spre capitala Germaniei vor fi efectuate spre un nou aeroport.

Constructia noului port aerian a inceput inca in 2006 si deschiderea era initial planificata in Octombrie 2011 dar a fost amanata de mai multe ori.

Din punct de vedere tehnic, Aeroportul Brandenburg va fi operational de duminica, 25 octombrie, cand IATA trece la programul de iarna.

Noul Terminal 1 al aeroportului se va deschide pe 31 octombrie. easyJet si Lufthansa vor marca deschiderea cu o aterizare simultana pe pistele paralele ale aeroportului. Pista de Sud se va deschide apoi oficial pe 4 noiembrie.

Potrivit autoritatii aeroportului, aeroportul va fi complet deschis de la 1 noiembrie. De atunci, marile companii aeriene precum Turkish si Qatar Airway vor folosi noua infrastructura. Lufthansa isi muta operatiunile pe noul aeroport in weekendul urmator.

Pe 31 octombrie 2020, se va deschide Terminalul 1 al Aeroportului BER Berlin Brandenburg.

Brandenburg va prelua codul ICAO "EDDB" iar codul din 3 litere IATA va fi "BER".

Aeroportul Berlin Brandenburg urmeaza sa devina cel de-al treilea aeroport cel mai aglomerat din Germania, depasind Aeroportul Düsseldorf, si unul dintre cele cincisprezece cele mai aglomerate din Europa.

Conform programului de zboruri actual Lufthansa, Eurowings si EasyJet urmeaza sa fie principalii operatori aerieni pe noul aeroport. Aici isi vor transfera cursele din Romania si Moldova operatorii low-cost Wizz Air si Ryanair.

Ce se intampla cu restul aeroporturilor din Berlin

Noul aeroportul va comasa aeroportul Schönefeld (SXF) si va prelua toate operatiunile comerciale de pe Tegel.

Tegel se inchide pentru pasageri

Tegel - care pana acum a fost cel mai mare aeroport din capitala Germaniei va fi inchis pe 8 noiembrie si nu va mai gestiona curse de pasageri regulate.

Schönefeld devine terminal

Aeroportul Brandenburg BER si Schoenefeld SXF

Dup cum se vede in imaginea de mai sus noul aeroport a fost construit in imediata vecinatate a lui Schönefeld.

De la inceputul programului de zbor de iarna pe 25 octombrie 2020, Aeroportul Schönefeld (SXF) va functiona deja ca noul Terminal 5 al BER.

Ce se intampla cu zborurile operate spre Schönefeld

Din regiunea noastra sunt disponibile urmatoarele zboruri spre Berlin din Bucuresti, Cluj si Chisinau.

Dupa deschiderea noului aeroport practic nu se schimba nimic, se va zbura spre acelasi punct geografic - doar ca acesta va purta un alt nume