HiSky - noua companie aeriana din Moldova

In februarie 2020 a fost anuntata lansarea unei noi companii aeriene in Moldova.

Initial aceasta urma sa devina al 3-lea transportator aerian inregistrat in Republica Moldova dar situatia s-a schimbat dinamic pe fundalul evolutiei pandemiei Covid.

O noua companie in Moldova, doar ca peste Prut

Compania asa si nu a obtinut certificatul de operator aerian in Republica Moldova iar pe 6 Noiembrie 2020 a depus actele pentru obtinerea certificatului in Romania si a anuntat deschiderea primei sale baze in Moldova, doar ca peste Prut - in Iasi.

Pe 11 decembrie, adica cu putin peste o luna, Autoritatea Aeronautica Civila Romana a emis certificatul de operator aerian (AOC) companiei HiSky.

Operatorul intentioneaza sa zboare din Iasi spre 2 destinatii noi - Iasi - Frankfurt, Iasi - Dublin si spre una veche dar spre un aeroport nou - Stansted - una dintre cele mai solicitate rute de ieseni si calatorii din regiune.

Ce fel de companie este HiSky?

Compania va opera dupa un model asemanator cu cel al FlyOne. Bagajele de mana de pana la 10kg vor fi taxate cu €10 iar cele de cala cu €20  - €30. Cu toate acestea pasagerilor le vor fi oferite gustari si bauturi gratuite la bord.

Ca si multe alte start-up-uri HiSky a ales modelul asa numit "standard ridicat la costuri reduse".