Airbus A350-900 Lufthansa

Pe 4 februari la ora 13:24 (ora Germaniei), Lufthansa s-a reintors din cel mai lung efectuat vreodata de companie . După aterizarea pe aeroportul din München, Airbus A350-900 a fost întâmpinat de pompieri cu un salut de apă.

Pe 31 ianuarie, echipajul de 16 membri a pornit in cel mai lung zbor non-stop din istoria Lufthansa. Durata zborului de la Hamburg la aeroportul Mount Pleasant de pe insulele Falkland a durat exact 15:26 ore iar distanta aeriana a fost de 13.700 de kilometri.

Zborul de întoarcere  a fost un alt record: aeronava Airbus A350-900 a parcurs traseul de 13.400 de kilometri în 14:03 ore. În istoria aeroportului din München, aceasta a fost prima aeronavă care a aterizat vreodată după o distanță atât de lungă, fără escală. La bordul zborului special de Joi au fost 40 de pasageri din echipajul navei de cercetare „Polarstern”, care au zburat înapoi acasă în numele Institutului Alfred Wegener, Centrul Helmholtz pentru Cercetări Polare și Marine (AWI) din Bremerhaven (Germania).

Din cauza cerințelor Covid călătoria a durat mult mai mult decât ar fi trebuit în mod normal.
Pasagerilor și echipajului li s-a cerut să intre în carantină timp de două săptămâni înainte de acest zbor într-un hotel din Bremerhaven. Întreaga călătorie de serviciu a durat în total 20 de zile pentru echipaj.