Insula Madeira

Cea mai mare companie aeriana se extinde dinamic in Europa iar cele mai noi destinatii sunt Gibraltar - unicul "teritoriu britanic de peste mari" care se afla in partea continentala a Europei si Madeira - cea mai indepartata regiune a Uniunii Europene.

Gibraltarul se afla in Europa de sud-vest, la sud de Spania, marginind stramtoarea Gibraltar, care leaga Marea Mediterana cu Oceanul Atlantic. Pe o parte din teritoriu se ridica Stanca Gibraltar, cu inaltimea de 426 m.

Chiar daca nu este un stat, ci doar un teritoriu dependent de Marea Britanie, ca si alte teritorii britanice, acesta detine identificatorii caracteristici unei tari - cod ISO, domeniu internet si prefix telefonic.

Gibraltar este un port popular pentru navele de croaziera si atrage, in primul rand vizitatori din statiunile din Spania. Este, de asemenea, o destinatie populara pentru shopping, toate bunurile si serviciile fiind fara TVA.

Madeira este un arhipelag portughez din Atlanticul de Nord situat la aproximativ 580 km de coasta africana, la 860 km de Lisabona, si la 400 de kilometri nord de insulele Canare. Madeira este o statiune populara pe tot parcursul anului, fiind vizitata in fiecare an de aproximativ 1,5 milioane de turisti.

Zborurile vor fi operate spre Aeroportul International Funchal - Cristiano Ronaldo, care poarta numele celebrului fotbalist, originar de pe insula.

Wizz Air va trece botezul cu tunurile de apa in Aeroportul North Front pe 11 Decembrie 2020 iar pe 15 Decembrie va lansa zborul direct Londra - Madeira.

 Zbor direct Wizz Air Start Frecventa
Londra - Gibraltar 11 DEC 2020 Luni, Vineri
Londra - Madeira 15 DEC 2020 Marti, Sambata

La momentul publicarii acestei stiri doar 3 companii aeriene mai zboara din/spre teritoriul britanic:

  • Easyjet din/spre Londra (Gatwick si Luton), Bristol, Birmingham si Edinburgh
  • British-airways din/spre Londra Heathrow
  • Royal Air Maroc din/spre Tanger

Aeroportul Madeira este deservit de mai mult de 23 companii aeriene care zboara din aproape 40 aeroporturi din 14 tari din Europa.