Primul zbor direct Dubai - Tel Aviv

La sfarsitul lunii noiembrie are loc una dintre cele mai importante lansari de zboruri directe. Pentru prima data in istorie o cursa aeriana de pasageri va lega Emiratele Arabe si Israelul.

Initial 2 companii si-au anuntat intentia de a opera pe segmentul proaspat deschis - Arkia si Israir. Acestea vor incepe operatiunile in Decembrie.

Compania low-cost din Emirate flyDubai si-a anuntat planurile mai tarziu dar incepe efectiv operatiunile mai devreme decat cele 2 companii israeliene.

Prima cursa comerciala de pasageri din Dubai spre Tel Aviv va fi operata de flyDubai pe 25 Noiembrie 2020.

Deschiderea brusca a spatiului aerian dintre cele 2 tari vine dupa semnarea acordului istoric Abraham la 15 septembrie 2020.

In septembrie Arabia Saudita, Bahrain si Iordania au acordat permisiunea de survol a spatiului aerian pentru noile rute, astfel ruta Dubai - Tel Aviv va putea fi operata cu economii semnificative de timp si de combustibil.

Companiile aeriene mizeaza pe faptul ca exista un numare mare de evrei in intreaga lume care vor crea o piata destul de mare pentru zborurile din Israel care se conecteaza prin Emirate cu restul lumii. Dubai este amplasat ideal pentru a oferi conexiuni din Israel catre Asia, Africa si Australia.

Program zboruri Dubai - Tel Aviv

Itinerariu Start Frecventa
FZ Dubai - Tel Aviv 26.11.20 14
IZ Dubai - Tel Aviv 09.12.20 7
6H  Dubai - Tel Aviv 17.12.20 7

Incepand cu 17 Decembrie vor fi operate 28 de zboruri pe saptamana intre cele doua aeroporturi, care este si limita prevazuta de noul acord bilateral.

Preturile la bilete pornesc de la 129 euro/directie - un pret destul de bun pentru o distanta de zbor de aproape 2200 km.