Zboruri directe programate noi Animawings

Animawings produce cea mai masiva lansare de zboruri directe programate in Romania - aproape 30 de rute regulate spre destinatii populare de vacanta din Tunisia, Egipt, Grecia si Turcia.

Biletele sunt deja in vanzare iar preturile pornesc de la 79 euro/directie.

Compania este mai putin cunoscuta publicului larg. Aceasta opera curse charter in numele agentiilor de turism si nu era accesibila publicului larg, pana nu demult. Dar iata ca operatorul isi justifica denumirea si animeaza piata curselor aeriene din Romania cu aproape 30 de curse directe noi programate si trece in prim plan.

La inceputul anului compania a obtinut codul IATA, dupa care a putut sa-si publice tarifele in sistemele globale de distributie. Adica oricine poate acum sa cumpere un bilet pana in Hurgada si inapoi exact cum o faci pentru Milan sau Londra. Zboruri spre destinatii de agrement ca Bodrum, Enfidha devin acum curse programate.

Operatorul a preluat codul A2 de la fosta companie aeriana greceasca Astra Airlines. Pe motoarele de rezervari zborurile operate de Animawings pot fi afisate inca cu logo-ul fostei companii.

Zborurile programate spre destinatii de vacanta in Egipt, Zanzibar si chiar mai departe sunt obisnuite pentru alte tari europene, in Romania noile zboruri programate spre destinatii "charter" sunt o noutate absoluta.
Dar este un raspuns la cererea in crestere. Aceste destinatii inregistreaza o crestere masiva, pana la pandemie - pentru raportul proximitate, preturi si caracter exclusiv, acum  - aceste tari isi modeleaza un regim de restrictionare mai relaxat, turismul fiind o sursa importanta a bugetului de stat.

Un alt motiv al publicarii tarifelor este situatia curenta - turismul a scazut dramatic si trebuie sa faci ceva inedit ca sa ramai in joaca.

Toate cursele noi programate sunt lansate in premiera pentru Romania, mai putin Antalya, operata anterior regulat de Corendon Airlines. Programul de zboruri este sezonier, deocamdata.

Zboruri directe programate Animawings

Itinerariu Start / Frecventa Rute concurente
Bucuresti - Hurghada 29.01, 07, 16, 25 febrruarie  
Bucuresti - Alanya 07.06 - 25.10 Luni  
Bucuresti - Antalya 01.06 - zilnic, in afara de Marti si Miercuri  
Bucuresti - Bodrum 06.06 - 31.10 Duminica  
Bucuresti - Corfu 07.06 - 25.10 Luni  
Bucuresti - Zakynthos 01.06 - 28.10 Marti si Joi Blue Air
Bucuresti - Heraklion 5.06 - 30.10 Sambata Blue Air, Wizz Air
Bucuresti - Tenerife 05.06 - 30.10 Sambata  
Bucuresti - Dubai 12.03 - 14.05 Vineri Flydubai, Wizz Air
Bucuresti - Zanzibar doar 29 ianuarie, 7, 16, 25 ianuarie  
Iasi - Antalya 04.06 - 29.10 Vineri  
Cluj-napoca - Hurghada 29.01, 07, 16, 25 februarie  
Cluj-napoca - Burgas 05.06 - 30.10 Sambata  
Cluj-napoca - Zakynthos 01.06 - 26.10 Marti  
Cluj-napoca - Corfu 07.06 - 13.09 Luni  
Cluj-napoca - Antalya 05.06 - 30.10 Sambata  
Cluj-napoca - Alanya 06.06 - 31.10 Duminica  
Cluj-napoca - Enfidha 02.06 - 27.10 Miercuri  
Cluj-napoca - Zanzibar Doar 29 ianuarie, 7 februarie  
Sibiu - Antalya 01.06 - 26.10 Marti  
Targu Mures - Antalya 01.06 - 26.10 Marti  
Craiova - Antalya 07.06 - 25.10 Luni  
Oradea - Antalya 06.06 - 31.10 Duminica  
Suceava - Hurghada 03.06 - 28.10 Joi  
Timisoara - Hurghada 02.06 - 27.10 Miercuri  
Timisoara - Antalya 04.06 - 29.10 Vineri  
Arad - Antalya 03.06 - 28.10 Joi  

Programul este valabil la momentul publicarii si poate suferi modificari ulterior, la fel poate fi schimbat si statutul zborurilor. Pentru orarul actualizat accesati pagina zborului corespunzator.

Destinatii Animawings

Enfidha, Tunisia

Enfidha este o statiune "tanara"  care a inceput sa se dezvolte, in principal datorita noului aeroport. Prima atractie pe care turistii o cunosc cand sosesc in oras este aeroportul Zine el-Abidine Ben Ali (denumirea oficiala aeroportului Enfidha-Hammamet). Acesta seamana cu o nava cosmica si este cel mai mare din Tunisia si al doilea ca marime din Africa.
Aeroportul este situat la 40 de kilometri de statiunile Hammamet si Sousse, ceea ce il face cea mai comoda poarta de acces spre coasta Golfului Hammamet.

Corfu, Grecia

Daca masurile de carantina si vaccinare dau roade pana in vara - Grecia cu siguranta va fi Nr 1 in acest sezon. Blue Air si Wizz vor zbura spre Zakynthos, Santorini, Mykonos, Rhodos si Heraklion, Ryanair - spre Chania. Mai lipsea doar Corfu - iata ca si aceasta insula completeaza setul care include cele mai vizitate insule ale Greciei.

Zanzibar

Zanzibart este o destinatie exclusiva din Africa - fosta colonie portugheza si protectorat britanic este destinatia preferata de multi turisti europeni. Daca e sa nu luam in cosideratie preturile la biletele de avion - este destul de accesibila, mai ales dupa reducerea preturilor din cauza pandemiei.
Dar este si o destinatie indepartata - pretul mediu pentru un zbor direct Romania - Zanzibar este de 400 euro. Doar cateva zboruri directe vor fi operate in acest sezon.

Hurghada

Hurghada este bine cunoscuta publicului larg pentru vacantele la pachet cu zbor aproape din toate aeroporturile mari din Europa.

Statiunea de la Mariea Rosie este unul dintre principalele centre turistice ale Egiptului iar incepand cu iunie oricine isi va putea lua bilet la avionul spre Hurghada, fiind liber sa-si organizeze vacanta dupa bunul plac si buzunar.

Turcia

Mai mult de 1 milion de turisti din Romania si Moldova aleg in fiecare an sa-si petreaca vacanta in Turcia, mai bine spus o faceau pana in martie 2020.

Antalya si Alanya sunt bine cunoscute turistilor din regiunea noastra - acestea sunt cele mai vizitate statiuni de pe litoralul tucesc.

Bodrum este o statiune aparte a Turciei, situata pe coasta Marii Egee, langa insula Kos - se pozitioneaza ca o destinatie boema si elitara.

Spre toate aceste destinatii se zbura charter, iar pana in 2020 erau active si zboruri programate operate de Corendon. Animawings preia zborurile programate suspendate de Corendon si "liberalizeaza" zborurile charter proprii.

Primul zbor direct programat din Arad

Doar zboruri charter sunt operate la momentul publicarii acestei stiri in Arad. Zborul direct Arad - Antalya devine primul zbor direct programat anuntat din acest aeroport.

Merita de mentionat ca inca o companie aeriana si-a aratat interesul de a veni in Arad - Lumiwings vrea sa opereze zboruri spre Forli, Italia in 2021. Programul de zboruri nu este insa publicat, deocamdata.