Zboruri directe noi din Romania spre Birmingham

Cea mai mare companie aeriana din Romania lanseaza 2 noi zboruri directe spre Birmingham - al doilea cel mai important oras din Marea Britanie si una dintre cele mai solicitate destinatii de zbor.

Birmingham este al doilea cel mai mare oras, zona urbana si metropolitana din Anglia si Regatul Unit. Orasul este un important centru comercial international si un important centru de transport, comert, evenimente si conferinte.

Economia sa metropolitana este a doua ca marime din Regatul Unit, iar cele sase universitati il fac cel mai mare centru de invatamant superior din tara dupa Londra.

Zborurile noi vor fi operate de 2 ori pe saptamana.

 Zbor direct nou Start Frecventa
Craiova - Birmingham 12 DEC Marti, Sambata
Iasi - Birmingham 13 DEC Miercuri, Duminica

Programul de zboruri este valabil la momentul publicarii (26 Septembrie 2020) si poate suferi modificari ulterior.

Preturile la bilete pornesc de la 29 euro/directie - adica foarte ieftin pentru o distanta de zbor de aproximativ 2000 km.

Din Romania se mai zbora direct spre Birmingham din Bucuresti si Cluj.

Traficul aerian(cu escale) dintre Birmingham si Romania a fost in marime de aproape 170 000 de pasageri in 2019, in crestere cu 31% fata de 2018.
In ciuda cererii scazute cauzate de COVID-19, ultimele cifre preliminare arata ca aproape 120 000 de pasageri au calatorit intre Marea Britanie si Iasi in primele opt luni ale anului 2020, cu 30 000 mai putin decat in aceeasi perioada a anului 2019 - ceea ce inseamna ca cererea de transport pe aceasta directie inca exista.
Pe langa traficul turistic noile rute din/spre Birmingham vor servi in primul rand comunitatea romaneasca din Birmingham.

Conform datelor din 2019 numarul persoanelor de origine romana rezidente in Marea Britanie este de  aproape 430 000.