Noi zboruri directe Wizz Air din Cluj

Coincidenta sau nu, dar la doar 2 zile dupa ce Blue Air a anuntat reluarea zborurilor in Cluj, Wizz Air anunta extinderea bazei din Avram Iancu si lansarea primului zbor direct spre Baden-Baden.

Gigantul ungar este foarte activ in Romania si nici nu e de mirare. Romania a fost cea mai profitabila tara a Wizz Air pana in martie 2020 iar Cluj-Napoca este al treilea cel mai profitabil aeroport din toata reteaua Wizz, fiind surclasat doar de Bucuresti (pe locul doi) si Londra Luton.

In ciuda faptului ca este pe locul noua dupa numarul de pasageri, Clujul, cu 31 milioane de euro profit ocupa locul al treilea dupa profitabilitate. Acest lucru se datoreaza in primul rand lipsei concurentei pe aproape toate rutele Wizz, precum si taxele aeroportuare competitive.

Zboruri directe noi

 Itinerariu Start Frecventa
Cluj-Napoca - Karlsruhe 1 Iunie 2021 Marti, Joi, Duminica
Cluj-Napoca - Cologne 4 Iunie 2021 Luni, Vineri
Cluj-Napoca - Hamburg 6 Iunie 2021 Miercuri, Duminica

Baden-Baden este lansat in premiera absoluta pentru Cluj, Koln a mai fost operat anterior de Wizz iar Hamburg incepe sa fie operat pe 2 iunie de Blue Air.

Programul este valabil la momentul publicarii si poate suferi modificari ulterior. Pentru orarul actualizat la zi accesati site-ul companiei aeriene.

Frecventa marita

Wizz mareste numarul zborurilor pe saptamana spre destinatiile cele mai solicitate incepand cu Martie 2021.

 Itinerariu Frecventa Concurenti
Cluj-Napoca - Londra 14 –> 18 Wizz Air, Blue Air, Ryanair (Stansted)
Cluj-Napoca - Paris (Beauvais) 6 –> 9 Blue Air
Cluj-Napoca - Barcelona 5 –> 7 Blue Air
Cluj-Napoca - Bruxelles (Charleroi) 5 –> 7 Blue Air (Zaventem)
Cluj-Napoca - Madrid 5 –> 7 Blue Air
Cluj-Napoca -Milano (Bergamo) 5 –> 7 Blue Air
Cluj-Napoca - eindhoven 3 –> 5 -
Cluj-Napoca - Roma (Ciampino) 3 –> 5 Blue Air (Fiumicino)
Cluj-Napoca - Larnaca 2 –> 4 Blue Air

Dupa cum putem vedea in tabelul de mai sus toate zborurile cu exceptia rutei spre Eindhoven sunt operate si de Blue Air (din martie 2021). Concurenta pe aceste directii va aduce preturi mai mici pentru calatori si optiuni mult mai variate de conexiuni low-cost spre alte destinatii care nu sunt disponibile direct.

Wizz a avut in acest an 159 de rute din Romania. Acestea au implicat 62 de destinatii din 10 aeroporturi si o noua baza  - Bacau.

Luton, Milano Bergamo, Roma Ciampino, Dortmund si Paris Beauvais au fost destinatiile sale de top din tara. Topul tarilor este format din Marea Britanie, Italia, Spania, Germania si Franta.

Bucuresti -Londra a fost ruta numarul unu, urmata de Cluj-Napoca - Londra si Bucuresti - Milano.